BRANDGUIDE » VIDEÓK »

Nézz!

Kéthetente Serfőző Péter, a brandguide alapítója beszélget a piacon meghatározó grafikusokkal és designerekkel. Bemutatják hogyan dolgoznak, milyen módszereket alkalmaznak, jellemzően egy-egy éles munkán keresztül.

A tipótól a képzőművészetig – Beszélgetés Kiss Miklóssal

Facebook LIVE 18

Sokrétű designer volt a brandguide vendége. Kiss Miklós aktív az építészetben, szépművészetben, grafikai tervezésben és tipográfiában is. És a megdöbbentő az, hogy mindezt világszínvonalon teszi.

2021. június 04.
1 óra 08 perc

Branding folyamatok – Beszélgetés Ördögh Lászlóval

Facebook LIVE 17

Maczó Péter a magyar tipográfia központi alakja, tipo-grafikai munkássága számos általa tervezett arculat (MVM, Videoton, Napi Gazdaság stb) és könyv, kiadvány által ismerős lehet.

2021. május 06.
1 óra 00 perc

TIPO, TIPO és TIPO – Beszélgetés Maczó Péterrel

Facebook LIVE 16

Maczó Péter a magyar tipográfia központi alakja, tipo-grafikai munkássága számos általa tervezett arculat (MVM, Videoton, Napi Gazdaság stb) és könyv, kiadvány által ismerős lehet.

2021. április 22.
1 óra 14 perc

TIPO és CSOMAGOLÁS – Beszélgetés Halasi Zoltánnal

Facebook LIVE 15

Halasi Zoltán csomagolási munkái végtelen szakmai fegyelemről tesznek tanubizonyságot, miközben a tipo iránti elhivatottsága folyamatos és kifogyhatatlan.

2021. április 8.
1 óra 07 perc

ANALÓGTÓL A DINAMIKUSIG – Beszélgetés Simon Attilával

Facebook LIVE 14

A beszélgetésben végigvezet a rendszerváltás idejében készült, még manuális munkáktól, egészen az idén bemutatott Liszt Ferenc Kamarazenekar dinamikus arculatáig.

2021. március 18.
1 óra 14 perc

FÓKUSZBAN A TIPOGRÁFIA – Beszélgetés Frank Bélával

Facebook LIVE 13

A 13. epizóban, vendégem Frank Béla tipográfus, betűtervező volt. Fontosnak érzem a magyar tipográfia aktuális helyzetéről beszélgetni és ebben Béla jó partner volt.

2021. március 4.
1 óra 10 perc

ARCULATOKTÓL A CSILLAGOKIG – Beszélgetés Farkas Annával

Facebook LIVE 12

Az évadzáró beszélgetésen Farkas Annával beszélgettem. Mindenkinek javaslom, hogy tekintse példaként azt a kitartást, amit Anna betett a naptár projektjébe, csak így lehet csinálni. A pénzügyi világban létezik egy mondás: nincs ingyen ebéd, lehet a vizuális világban is valid? Úgy néz ki igen, hiszen Red Dot Best of the best díjat eredményezett.

2020. december 17.
1 óra 10 perc

KULTÚRÁLIS BRANDING – Beszélgetés a DE_FORM Deisgn Agency tagjaival, Demeczky Nórával és Déri Enikővel

Facebook LIVE 11

Déri Enikő és Demeczky Nóra voltak a vendégeim, annak apropóján, hogy a DE_FORM immáron Design Agency formában folytatja tovább munkát. A beszélgetésben Nóráék bemutatták kulturális tematikájú portfoliójuk egy jelentős darabját és beszéltek a projektek tervezési hátteréről.

2020. december 3.
1 óra 10 perc

URBAN BRANDING ÉS BUDAPEST ARCULAT – Beszélgetés az Elevate Studió tagjaival, Paris Noble-el és Horváth Zoltánnal

Facebook LIVE 10

A győri Elevate stúdió egyre inkább a városi brandingre specializálódik. Ennek jó példája, hogy elnyerve a nyílt pályázatot, ők tervezik az új Budapest arculatot, amelyben nem kisebb kihívást oldanak meg, hogy hogyan lehet 50+ intézmény egységes arculati rendszert létrehozni. A videóban ebbe a munkába is betekintést enged Paris és Zoli.

2020. november 19.
1 óra 10 perc

BRANDING ÉS AZ ÉPÍTÉSZET – Beszélgetés Polgárdi Ákos tervezőgrafikussal

Facebook LIVE 009

Ákos a SUBMACHINE Stúdió egyik alapítója és számos építészethez kapcsolódó branding projektben vett részt. Nem csak klasszikus szignalizációs feladatokban, amelyben a grafikus és tipográfus szakma szervesen kapscolódik az építészethez, hanem tér-építészeti-művészi projektekben is támogatja más szakterületeket tapasztalatával, szaktudásával.

2020. november 5.
1 óra 5 perc

LOGÓK ÉS EMBLÉMÁK – Beszélgetés Vasvári Péter tervezőgrafikussal

Facebook LIVE 008

Vasvári Péterrel beszélgettem logóiról és emblémáiról. Péter bevezetett picit múltjába, miként jutott el a szobrászaton keresztül a különleges grafikai megoldásaihoz, amelyekkel a különböző logó-kihívásokat megold. Bemutatja számos díjnyertes munkáját, valamint bemutatja új logós könyv projektjét is.

2020. október 22.
1 óra 20 perc

UX & BRANDING – Beszélgetés Csernák Bence UX/UI tervezővel

Facebook LIVE 007

Bence 7 éve él és dolgozik Londonban. Grafikusként kezdte, majd váltott és digitális terméktervezésre helyezte a hangsúlyt, azóta pedig főként UX/UI designerként tevékenykedik. Néhány munkáján keresztül betekintést enged gondolkodásmódjába és tervezési folyamataiba.

2020. október 8.
1 óra kereken

TIPOGRÁFIA ÉS BRANDING – Beszélgetés Katyi Ádám betűtervezővel

Facebook LIVE 006

Ádám az egyik legkiemelkedőbb kortárs magyar betűtervező. A beszélgetés fő vezérfonala a tipográfia volt, ezen keresztül néztünk meg néhányat Ádám projektjeiből. Külön megtisztelő, hogy a Moholy Ösztöndíjpályázatra készített betűterv tervezési folyamatának részletes bemutatása a műsorban debütált.

2020. szeptember 24.
59 perc

MEGA ARCULATI PROJEKTEK – Beszélgetés Drozsnyik Dávid art directorral

MUTASD A FOLYAMATOD 005

Speciális adásunk hiszen, a korábbi, inkább freelancer vendégek után egy stúdió tulajdonos art directorral beszélgetek. Dávid a Graphasel design studio társtulajdonosa és art directora. Nem a saját munkafolyamatairól fogunk beszélni, hanem bepillantást nyerünk magyarország egyik vezető stúdiójának munkájába a Liget projekt arculattervezésén keresztül.

2020. július 16.
66 perc

KULTURÁLIS KÖRÖK – Beszélgetés Csordás Zoltánnal

MUTASD A FOLYAMATOD 004

Csordi kisebb kerülőutak során került a tervezői pályára. De ezek is kitérők, mint pl. a Művészettörténet hallgatás az ELTE-n is hozzájárult ahhoz, hogy ma freelancerként magas szinten tud teljesíteni. Csordi részletesen bemutatja a Pető Irodalmi Múzeumnak készülő játékát, valamint a plakátjai hátterébe enged betekintést.

2020. július 2.
1 óra 14 perc

DESIGN AS SIDE PROJECT - Beszélgetés Borzák Mártonnal

MUTASD A FOLYAMATOD 003

Marci az elmúlt 4 évben a dán Make branding ügynökségnél volt lead designer, most pedig szabadúszó art directorkent és designerkent dolgozik. Főként arculatokat és könyveket tervez, emellett belekóstolt a terméktervezésbe is: egy saját side tech projekten dolgozik. Egy univerzális távirányítót tervez és épít. Az áramkörök tervezésétől az interface ikonokig kiterjedően viszi a projektet.

2020. június 18.
1 óra 2 perc

Cukorvirág arculat - Beszélgetés Suszter Viktorral

MUTASD A FOLYAMATOD 002

Átbeszéljük a branding és arculattervezési folyamatokat az ajánlatadástól, az arculati elemek átadásáig. Egy konkrét példán, a Sugarcraft by Kanyári Eszter projekten keresztül, Viktor bemutatja a projekt lépéseit, kitér a nehézségekre és azok megoldásaira.

2020. június 4.
1 óra 3 perc

BRANDGUIDE EBOOK - Branding folyamatot bemutató beszélgetés

MUTASD A FOLYAMATOD PREMIER

Az ebook tematikáján keresztül, végignézzük a branding alapvető lépéseit. Ebben Suszter Viktor van a segítségemre. Az e-book ingyenesen letölthető az oldalunkról

2020. május 28.
29 perc

BRANDING ÉS A VIZUÁLIS VÁLASZ

OLVASS

156 oldal gyakorlati tudás a brandépítésről.

BRAND SPRINT PRO

ACADEMY - VIDEÓ KURZUS

Tanuld meg a Brand Sprintet online, kezdd el most, hogy már a következő projektedben alkalmazhasd!